Крукшанкс е Регулус Блек?

Както знаем, Регулус е братът на Сириус Блек. От домашния дух на фамилията Блек, Крийчър, научаваме, че Регулус умира в пещерата, в която Дъмбълдор и Хари отиват, за да намерят и унищожат един от хоркруксите на Вие-знаете-кого. А хрумвало ли ви е, че е възможно Крийчър да греши и Регулус да е жив?
Е, явно на други фенове им е хрумвало. Те смятат, че е може Регулус да е бил зоомаг, също като по-големия си брат и да е успял да се измъкне от пещерата и да се скрие. Според тях Крукшанкс е Регулус Блек, трансфигуруран в котарак. Ето някои от аргументите, които посочват.



За първи път срещаме Крукшанкс в третата книга, по същото време, когато "на сцената" се появява и Сириус. Когато Хърмаяни го купува от Магическата менажерия, научаваме, че никой не го е искал и затова е там от дълго време. Дали това означава, че е там от месеци, години или може би дори десетилетия? Твърди се, че Регулус е умрял през 1972 г., а Хърмаяни се сдобива с Крукшанкс през 1993 г.

Фамилията Блек имат навика да кръщават децата си с астрономически имена. Сириус е звезда от съзвездието Куче и може да приема формата на куче, а Регулус е звезда от съзвездието Лъв. Феновете, подкрепящи тази теория отбелязват, че Крукшанкс доста прилича на рижаво лъвче...

Освен това Сириус може да общува с него. Магьосниците, дори зоомаговете като че ли не се справят особено добре с общуването с животни, така че може би е малко странно, че Сириус успява да комуникира с котката на Хърмаяни, освен ако котката не е друг зоомаг.
Крукшанкс не харесва Скабърс още от самото начало и го преследва. Някои фенове твърдят, че това е така, защото усеща, не само че и той е зоомаг като него, а и че е лош човек /бивш смъртожаден/.

Крукшанкс е много защитнически настроен към Сириус. Когато Хари насочва пръчката си към Сириус, Крукшанкс е първият, който се опитва да го предпази като скача върху гърдите му. 

Джоан Роулинг обясни още преди доста време, че Крукшанкс просто е много умен, тъй като е наполовина нийзъл /магическата версия на котка/. И все пак ще се радвам да споделите какво мислите за тази теория.

















Няма коментари: