Професор Кетълбърн

От Дж. К. Роулинг

Силванус Кетълбърн преподава грижа за магическите създания в "Хогуортс" до третата година на Хари, когато е заместен от Рубиъс Хагрид.

Кетълбърн е ентусиазиран и на моменти безразсъден човек, чиято силна любов към често опасните създания, за които се грижи и които изучава, води до сериозни наранявания за него, а понякога и за околните. Това го довежда до не по-малко от 62 изпитателни периода по време на неговото преподаване (рекорд, който още не е задминат). Подобно на Хагрид след него, той е склонен да подценява рисковете, свързани с грижата за магически създания като окамитата, гриндълоу и огнените раци и веднъж дори причинява пожар в голямата зала, след като омагьосва един пепелгънец да изиграе червеят в пиесата „Кладенецът на късмета“.

Кетълбърн е ексцентричен, но и обичан човек и продължителната му работа в училището доказва обичта на учителите и учениците към него. Той приключва кариерата си само с една ръка и половин крак. Албус Дъмбълдор му предоставя пълен набор от омагьосани дървени крайници, подарък, който се подновява редовно, поради навика му да посещава драконови свърталища, където неговите протези често биват запалени.Магьосници


Моля гласувайте за нас

BGtop